Synstræning hos Vejland Briller

Et godt syn handler ikke kun om at kunne læse det med småt. Dine øjne skal også være i stand til at arbejde sammen. Det vil sige, at samsynet fungerer. Hvis samsynet ikke fungerer optimalt, vil man ofte opleve hovedpine, koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder og problemer med at fokusere. Heldigvis kan man ved hjælp af synstræning træne øjenfunktionen og afhjælpe synsproblemerne.

Hvornår er der behov for synstræning?

En almindelig synsprøve kan ikke afsløre, om der er problemer. I stedet kræves en specialiseret prøve for at vurdere, om du vil have gavn af synstræning. Prøven anvendes typisk ved symptomer såsom dobbeltsyn eller træthed ved læsning. Problemerne kan også vise sig gennem manglende koordination og motoriske problemer, som for eksempel:

  • At have svært ved at gribe en bold eller balancere på en bom
  • At have svært ved at orientere sig i trafikken.
  • At man springer en linje over eller genlæser den samme linje, man lige har læst.
  • At man lukker det ene øje ved læsning.

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, kan det være tegn på, at dit samsyn ikke fungerer korrekt. Vi anbefaler derfor, at du bestiller en tid hos os, så du kan få undersøgt dit syn og høre nærmere om dine muligheder for synstræning.

Sådan fungerer synstræning i praksis

Ved synstræning arbejder man ikke kun med synet men også reflekser, koordination, balance samt motorik. Formålet med synstræning er at udvikle og forbedre dit syn, så din synsfunktion bliver mere effektiv og præcis. Hos os i Vejland Briller afdækker vi dine behov og henviser dig til det helt rigtige sted, så du kan få et godt og veltrænet syn.